Thajsko - Phuket

Karon Beach a Nayiang Beach

Na Phuket buď můžete přiletět letadlem nebo připlout lodí, tak jako my. 
My jsme si jízdenky koupily ještě na lodi Koh Lanta – Phi Phi a stály nás 600 THB/2 osoby. Jinak si je můžete zakoupit na PhuketFerry.com. Dokonce nám prodali otevřenou jízdenku, na kterou nám napsali časy, v kolik jejich loď odplouvá, a tak jsme si mohli v klidu i přispat. 
V přístavu si musíte vystát frontu, kde vyměníte jízdenku za nálepku, kterou si nalepíte na triko. Tady Vám taky zajistí odvoz z přístavu do vašeho ubytování. Nás to z přístavu na Karon Beach stálo 300 THB. Mějte připravený i název hotelu, budou ho chtít napsat do toho formuláře, kam napíšete, kam chcete odvézt. Doporučuji si ho zařídit, budete mít naprostou pohodu, bez smlouvání a tahle cena se nám zdála velmi adekvátní. 

Vybrali jsme si Karon beach, protože jsme chtěli být v klidnější části. Četla jsem na netu, že to je krásná pláž, takže to byla jasná volba. Pokud máte rádi rušno, párty do rána a davy lidí, tak to jeďte na vyhlášenou Patong beach. Rozhodně ale neházejte celý Phuket do jednoho pytle. Phuket není jen Patong a věřím, že i ten může být nakonec super a budete na Phuket rádi vzpomínat. 
Ubytovaní jsme byli v hotelu Phuket Island View a noc nás stála 965 Kč se snídaní. Hotel byl přímo u pláže, musela se jen přejít silnice. U který stál někdo z hotelu a vždy auta zastavil, abychom mohli v klidu přejít. Hotel má tři bazény, pool bar a výborný snídaně. V restauraci je to dražší a porce maličký. Za 2x Pad Thai + 1 pivo + 1 mango juice chtěli 850 THB. A to Pad Thai mají v restauraci nejlevnější, takže docela změna oproti Phi Phi. 

Skútr jsme si půjčili za 280 THB kousek od hotelu na 24 hodin. 

Výlety:
Big Buddha

Z hotelu jsme na Buddhu jeli asi půl hodinky. Zaparkujete přímo u Buddhy a za parkovné se neplatí. U vchodu se rozdávají šátky, nesmí vám koukat ramena ani kolena, tak se na to radši dobře oblečte. Vstup je také zdarma. Buddha je vysoký 45 metrů, takže jde vidět odkudkoliv z jižní části ostrova Phuket. Otevřeno mají každý den od 6:00 do 19:00 hodin. Je odtud nádherný 360° výhled. 

View Point
Cestou zpět se můžete stavit view pointu, který je cestou. Jeden je buď hned u silnice, anebo můžete jet na skútru až do džungle. Z celou cestu nepotkáte ani nohu. Nikdo si na tu trasu asi netroufne. Je to samá díra a je to jen džungle. Občas jsem se na skútru sama bála. 

Víc jsme toho bohužel nestihli, protože často pršelo, tak Vám alespoň doporučím restaurace v okolí.

Restaurace:
Aop Karon SeaFood

Je u silnice u pláže a před restaurací mají spoustu živých mořských ryb a plodů. Vy si vyberete, který chcete a oni Vám ho na grilu vedle připraví. Měli jsme kraba, krevety v tempuře a thajskou polévku za 800 THB

Hungry Corner Restaurant
Sem jsme chodili každý den. Moc nám tu chutnalo. Za oběd/večeři jsme platili cca 550 THB.

Nayiang Beach

Přejeli jsme na pláž u letiště. Z Karon beach na Naying beach nás to stálo 900 THB
Bydleli jsme v TT Nayiang a za noc bez snídaně chtěli 760 Kč. Nedalo se platit kartou, jen hotově a v THB. Pokoj jsme měli celkem v pohodě a ubytování je přímo na pláži. Tuhle pláž ovládli kajteři, takže pokud máte rádi kiteboarding, tak tohle je pláž právě pro Vás. Fouká tu neskutečně. Samozřejmě se tu dá i koupat a jste v národním parku Sirinat, tak to budete mít i s hezkými procházkami v okolí. 
Na letišti jste odtud za 10 minut a odvoz stál 300 THB

Restaurace v okolí:

The Good View:
Tady výborně vaří a máte to i s krásným výhledem na moře. Za dvě jídla (mořské plody) jsme zaplatili 600 THB. 

Sea Almond Chilled Restaurant & Bar:
Je hned vedle The Good View restaurace, ale je o něco dražší, za podobné jídlo jsme zaplatili 850 THB

Khwanta Seafood Thaifood:
Zde se najíte okolo 600–700 THB (za dvě jídla – mořské plody + 1 pivo + 1 nealko)
Už nebudete mít tak hezký výhled, je to u silnice, ale za to velmi příjemný personál. 

Odlet: 31.den v Thajsku

Jak jsem v již v prvním článku o Thajsku zmiňovala, tak pokud jedete do Thajska na 30 dní, tak nemusíte mít vízum! Já ale na letišti zjistila, že jsme tu den 31. Já ve stresu.. Hned mi proběhlo hlavou, že nechci do thajskýho vězení a vzpoměla jsem si na Bridget Jonesovou ve vězení :D 

Naštěstí to nebyl zas takový problém, musí se "jen" zaplatit menší pokuta za překročení bezvízového pobytu. 

Jak to probíhalo?

V pohodě jsme si vyzvedli boarding pass a pokračovali dál. Až při předožení pasu u kontroly do dutty free si toho všimli. Tak nám pán oznámil, že musíme zaplatit 500 THB za den. Odvedl nás k jiné přepážce, tam jsme jen zaplatili a pokračovali dál. No stress..