Thajsko - Krabi

Z Bangkoku pokračujeme do Krabi. Mapa.
Letenky jsme zakoupili přes Air Asia za cca 2.500 Kč pro dvě osoby i s příplatkem za kufr a sedadly u sebe. Na těchto krátkých letech nemají v ceně občerstvení, ale je možné si ho dokoupit, při kupování letenek nebo až v letadle. 
Přiletěli jsme večer a přes aplikace Grab jsme si objednali odvoz do hotelu. Není potřeba mít aplikaci, na místě je spoustu „nahaněčů“, kteří nabízejí odvoz. 

Ubytování jsme si zarezervovali v hotelu The Verandah, který je jak na Bookingu, tak na Airbnb. Kupte si ho přes Airbnb. Ušetříte pár stovek za noc, na Bookingu je dražší!
Hotel nemá bazén, jak zmiňuje Airbnb, k tomu se dochází do jiného hotelu. Hotel má naprosto skvělou polohu. K AO Nang beach to budete mít tak tři minutky a v hotelu ještě dostanete ručníky na pláž. Všude okolo jsou restaurace, bary, obchody se suvenýry, masáže, půjčovny skútrů. Možná jen jednu nevýhodu hotel měl, respektive náš pokoj, (nevím, zda byli všechny pokoje na tu stejnou stranu) a to, že pod balkonem jsme měli uličku diskoték a tam každou noc hrála hudba asi do 1.h do rána – v zimní sezóně. Je možné, že v letní sezóně hrajou až do rána, to nevím. Někomu to může vadit, tak to radši zmiňuji. 
Za mě tento hotel určitě doporučuji! Skvělá lokalita, čisto a dobrá cena!

Ještě bych dodala, že přímo naproti hotelu jsou naprosto skvělý masáže za 350 THB na osobu. Při odchodu ještě dostanete thajský ovoce na cestu.

Když si budete chtít půjčit skútr: 
My chtěli hned u hotelu, ale tam po nás chtěl cestovní pas, což jsme hned zamítli, že mu tam necháme jen kopii a on že ne, tak jsme se nedohodli a odešli. 
O 30 metrů dál byla další půjčovna, kde hned byla nabídka:
200 THB / 1 den + cestovní pas
280 THB / 1 den + kopie cestovního pasu + pojištění skútru. 

Kde se najíst a za kolik?

1. Thailandia 

Dražší restaurace (na Thajský poměr). 1.300 THB za 2 osoby
Je hned naproti Mc Donaldu. Krásné prostředí a živá hudba. Na rande ideální:)

2. Jeseao 2

Levné jídlo asi za 600 THB se najíte oba. 

3. Tandoori Night’s 

Tady nám chutnalo nejvíc. Je to indická restaurace, ale mají i thajské pokrmy. My si dali indické pokrmy a opravdu jsme si pochutnali! A vraceli jsme se sem. Jídlo je tu taky levné. Myslím, že kolem 700 THB za oba se najíte až až. 

4. Roll Ice Cream

Tohle není restaurace, spíš jen doporučení na výborný zmrzlinky dle vašeho výběru. 

Pro milovníky fast foodu: je tam i mekáč a burger king. V tom vedru to ale naprosto vůbec nedoporučuji. 

Pláže:
AO Nang
Pokud je příliv, tak se na pláž ani nedostanete. My jsme chodili až po 15.hod, kdy moře odstoupilo a mohli jsme si na pláž lehnout. Pláž je špinavá, všude hodně odpadků. Není to nic pěkného. Na vyblbnutí ve vlnách to ale stačí. 

Railay beach
Na nejznámější pláž v Krabi se dostanete jedině loďkou. V kterémkoliv Informačním centru si zakoupíte jízdenky za 200 THB za osobu. Jízdenka zahrnuje: odvoz autem do přístavu, loďkou na Railay beach a cesta z Railay beach do přístavu. Nezahrnuje tedy cestu z přístavu na AO Nang, můžete to buď dojít pěšky nebo si vemte tuktuk za 100 bahtů až k Vašemu hotelu. 
Až pojedete na Railay mějte už plavku na sobě, není tam možnost se převléknout. Také se připravte na dost turistů. Až budete chtít zpět, tak jen běžte k lodím a tam už se vás někdo ujme a přiřadí vám loď, která vás odveze nazpět. Půl dne tady bohatě stačí. Jsou tady i restaurace, tak se tu i najíte. 

Tiger Cave
Tato vyhlídka a jeskyně se nachází asi 30 minut od Ao Nangu. Půjčte si skútr a dojeďte si tam. Cesty jsou pěkné a není tu šílená doprava, třeba jako na Bali. 
Vstupné je zdarma, jen se musíte řádně obléci, protože je to chrám. Nevýhoda je, že takhle „nabalený“ musíte i na tu vyhlídku, která má 1237 strmých schodů. Doporučuji si vzít pohodlné, pevné boty a vodu, hodně vody! 
Dole je jeskyně, kde je socha tygra. Prý tu dříve žili a poté přišli lidé a tygři odešli. 
Všude okolo běhají drzé opičky. Přímo přede mnou vytrhla jedna opička chlapečkovi bonbony a utekla s nimi. Berou a jí všechno, co jim přijde pod ruku. Vysypávají koše a rozhazujou odpadky okolo. Já z nich mám respekt a k žádné jsem se nepřiblížila víc, než by to bylo nutné. Cestou nahoru vás budou provázet asi jen k první stovce schodů. Pak už jste v bezpečí. Nahoru je to makačka. Nahoře Vás čeká voda a zdarma! A pak zlatý Buddha, do chrámu si musíte zout boty. Výhled do okolí je nádherný. 

Emerald Pool
Jezírko v džungli. Na skútru se sem dostanete tak za 1,5 hodiny. Jeďte sem buď brzy ráno anebo naopak večer před zavíračkou. Vstupné je 200 bahtů na osobu. Je to národní park a není tu jen jedno jezírko, ale více jezírek a různých potůčků, po kterých se cestou zpátky klouzejte po zadku až k východu. Pouze ale v jednom jezírku se můžete koupat. Ostatní můžete jen obdivovat. Jelikož jsme se tam dostali 20 minut před zavíračkou, tak jsme se šli rovnou vykoupat a okolo 17.h jsme měli jezírko jen pro sebe. Voda je naprosto průzračná a všude vystačíte, je tak po prsa. Jezírko je vulkanického původu a má léčivé účinky, tak se v něm zdržte co nejdéle.

Nakonec ještě přidávám pro přehlednost mapu Krabi.