Ho Chi Minh City

Víza:

Nejzákladnější platí po dobu 30 dní a stojí 89 dolarů. Vyřiďte si ho alespoň 5 pracovních dní před odletem. Je možné, že vám ho pošlou do pár hodin, ale také za týden, jako mně. Seženete ho zde: VÍZUM

Měna: 

Vietnamský dong = VND
1 000 VND = 1 Kč

Sim karta:

Na 1 měsíc nás vyšla 220.000 VND (220 Kč) 4 GB a měli jsme jí od operátora Viettel.
Po vyčerpání se internet zpomalí. Po půlnoci se Vám zase načte. 

Ubytování:

Ubytovali jsme se v hotelu Icon Saigon – Luxury Design Hotel v centru města. Na noc stojí tento hotel i se snídaní 1 631 Kč. A rozhodně ho doporučuji. Zdarma Vás vyzvednou na letišti. Lokalita je naprosto výborná. Všude si dojdete pěšky. Na střeše hotelu je malý bazén, ale na ochlazení úplně stačí. Bazén je propojený s barem s výhledem na město. Pokoje jsou krásný, čistý, malý a bez oken. Nám to ale vůbec nevadilo. Alespoň jsme tam neměli hluk z venku. Snídaně jsou naprosto boží! Vaří opravdu výborně. Minibar na pokoji je zdarma. 

Bezpečnost:

Mně osobně se město zdálo bezpečné. Rozhodně bych se tu nebála jít sama holka po ulici. (Přes den, nevím, jak je to přes noc). Spíš toho, že mě okradou nebo unesou jsem se bála přejít silnici. To opravdu stojí za to. Pokud prostě nevkročíte do silnice a nebudete procházet mezi projíždějícími motorkami, tak nemáte šanci přejít. Na semafory tu moc nedbají a ani na to, zda jedou v protisměru nebo po chodníku či po přechodu. 

Doprava:

Jak jsem již zmiňovala výše, je to tu šílený. Ulice naprosto přecpané skútry a auty. 
Co určitě doporučuji je Grab (asijský Uber). Je tu levný. 

Co vidět:

Notre Dame
Bohužel se zrovna opravoval, tak jsme si prohlídli lešení a hned šli dál. Je to menší napodobenina katedrály v Paříži. 

Poté se vydejte parčíkem směrem k Independence Palace. Pokud máte zájem, můžete si tu zakoupit vstupenky a jít dovnitř na prohlídku. 
Dále se vydejte před palácem doleva až dojdete k promenádě, která začíná radnicí města. 

Promenáda Phố đi bộ Nguyễn Huệ
Na jednom konci radnice a na druhém řeka. Promenádu obklopují mrakodrapy, ale také zchátralé stavby. Je to místo kontrastů. 

Bitexco Financial Tower – Skydeck Saigon
V této budově se nachází 360stupňová vyhlídka na celé město. Stavba měří 262 metrů s 68 patry. Je to nejen nejvyšší budova města, ale také symbol rychle rostoucí ekonomiky ve Vietnamu. Má tvar lotosového pupenu. 
Otevírací doba: 9:30 – 21:30 
Vstupné: 200 000 VND (200 Kč)

Ben Thanh Market
Pokud chcete zažít pravý Vietnam, tak doporučuji navštívit některou z místních tržnic. Tahle je v centru města a prodává se tam snad všechno. Najdete tam spoustu padělků kabelek, různého oblečení, bot a doplňků. Ovoce, zeleninu, květiny, suvenýry a také občerstvení. Bohužel tu jsou místní hodě otravní, a tak jsme neměli ani možnost si něco prohlédnout. Bylo to, jak když jste v Čechách u Vietnamců na tržnici.