Amsterdam

Honba za houbičkama a smějícím se kobercem

Byl pátek a já jela z Moravy z teambuildingu a volají mi kámoši:

„Co budeme dělat o víkendu? Nepojedem do Amstru?“

Já: „Do Amstru, jako do Holandska?“

„Noooo, do Holandska“

„Tak jo“.

Dojela jsem do Prahy, na Booking.com jsme zarezervovali ze soboty na neděli NH hotel Zandvoortu (mapa) a o půlnoci už vyráželi na cestu. 

Jelo nás 5 (já a 4 kluci). Původně jsme měli jet ve 4, přeci jen je to v autě pohodlnější, ale ti kluci přemluvili ještě jednoho kámoše, ať jede taky. Nevěřil tomu, dokud jsme ho do toho Amstru nedovezli.

Při řízení jsme se střídali 3. Zvládli jsme to a někdy mezi 9.-10 h. skutečně dorazili do Amstru. Auto jsme nechali na parkovišti na letišti (mapa). Stálo nás to 983 Kč

Tam jsme nastoupili na metro, které nás stálo 130 Kč/1 osoba. (Jeli jsme jen do centra a zpět na letiště).

Schiphol Airport - Amsterdam Centraal

Vtrhli jsme do první restaurace na jídlo a objednali si typickou holandskou snídani. Viz obrázek níže. No žádnej zázrak.. :D

Amsterdam jsme doslova proběhli. Kluci hnali do Coffee shopů a já za nima jako ocásek fotila památky, uličky, selfíčka... Když jsme vyzkoušeli už asi třetí Coffee shop, tak se uklidnili a šli jsme se projít kouzelnýma uličkama až do Red Light District, která je známá prostitutkami ve výlohách.

V centru je to samej cyklista a ti tam mají vždy přednost. Jezdí tam jak šílený a kličkujou mezi lidmi. Nechápu, že se jim vůbec chce mezi těmi turisty projíždět. 

V podvečer jsme jeli do Zandvoortu, kde jsme měli ubytování. Hotel leží u moře, tak to tam parádně foukalo. Na fotce níže je vidět vzdálenost hotelu od pláže. Před hotelem je nekonečná pláž a v létě to tu musí být boží. 

A teď k nákupům:

Kluci by vám určitě doporučili vyzkoušet nejen kvalitní trávu, ale taky houbičky, který koupili v obchodě, kde je prodával, jak jinak, než čech. Nechali si je až na procházku k pláži, kde to na ně prý vůbec nepůsobilo. Jen co jsme se vrátili na pokoj, tak se začali smát modrýmu koberci, červenýmu stropu (který byl mimochodem klasicky bílý) a jiným věcem na pokoji. Tohle byly nekonečný hodiny smíchu a povídání si s kobercem. 

Na fotce níže jsou kluci za honbou za houbičkama. 

Hotel je starý, ale jelikož jsme měli zarezervovaný apartmán, tak jsme měli dva pokoje, obývák s kuchyní, koupelnu, dvě toalety a terasu, a tak jsme si neměli na co stěžovat. 

Když máte zařízený ubytování pro 4, ale je vás 5, tak to nevadí, stačí se proplížit pod recepcí a na snídani to nikdo nehlídá.

Snídaně byli vcelku bohatý a všem nám chutnalo. Tento apartmán i se snídaní nás stál 8.149 Kč + za parkování jsme dopláceli 381 Kč. Odpoledne jsme vyjeli domů. Cesta nám trvala asi 10 hodin, ale určitě to zvládnete rychleji. My totiž stavěli každou hodinu na cigárko. Z toho jsem 9 hodin řídila já, ty německý dálnice za to stojí:)

Jeli jsme autem, který žralo cca 12 litrů, takže za benzín jsme dali 9.629 Kč.

Přidávám ještě pár fotek z pláže ze Zandvoortu.