Zanzibar 2.část

Nungwi, Kendwa a Pwani Mchangani

Přesunuli jsme se do městečka Nungwi na severu ostrova. 
Je tu nejmenší odliv, takže se tu můžete koupat po celý den. 
Městečko je plný turistů a ani tady nás neminuli otravní beachboyové. Na pláži se prodává prakticky všechno: výlety, masáže, ovoce, kokosové šťávy, pletení copánků, malování hennou, náramky, oblečení, marihuana a jiné drogy. A kdyby bylo něco, co zrovna neprodávají, tak vám cokoliv seženou. 

Nungwi je skoro propojená s Kendwou. Pláž doporučuji spíš v Kendwa. Méně lidí, větší a širší pláž. Po pláži jste v Kendwě za pár minutek. Zpátky ale běžte před 16.h. jinak byste museli už lodičkou. 
Obě tyto pláže, (resp. moře) jsou plné hvězdic!! Krásných, velkých hvězdic různých barev. Hvězdice vydrží na souši do 5 min, jinak umřou. Tak si je jen vyfoťte, natočte, ale rychle s nimi do vody, na místo, odkud jste je sebrali. Pozor na ježky! Mají hodně dlouhé bodliny a občas je moře vyplaví. Ale není jich tam tolik. Hvězdic je tam víc

Tentokrát jsme se ubytovali v low cost chatičkách. No bylo to strašný, ale příjmná atmosféra, velmi milý personál. Jmenovalo se to Kigwedeni Villas, tak se na to můžete mrknout, ale za sebe to moc nedoporučuji. Přidám i pár fotek, snad to zvládnete :)

Restaurace v okolí:

1. Restaurace, která patří k „Z Hotel“ - Nungwi
Je v Nungwi u veřejné pláže s výhledem na pláž a na západ slunce. Za mě je to nejlepší restaurace. Vaří tu naprosto výborně! Hned, co jsme jí objevili, tak už jsme do jiné nešli. (viz první dvě fotky)

2. Mocco Beach Villa & Restaurant - Kendwa
Připravili nám tu výbornou rybu!! Velmi ochotný personál. Ceny jsou přijatelné. U restaurace mají lehátka zdarma!! (viz foto s rybou)

3. Origin Zanzibar - Nungwi
Restaurace s terasou a výhledem na západ slunce. Najdete jí za Z hotelem cestičkou od veřejné pláže. (viz poslední foto)

4. Nungwi Inn Hotel and Restaurant 
Je přímo na veřejné pláži. Low cost restaurace. Velmi příjemný personál. (viz 5.foto)

5. Mangi’s - Nungwi 
Jídlo průměrné. Spíš tu spoléhají na to, že jsou na skvělém místě. Personál se moc nezajímá. Přímo na veřejné pláži. (viz 3.foto - hamburgera pivo na pláži)

Po týdnu jsme se přesunuli na východ do Pwani Mchangani
Původně jsme měli jít do hotelu Waikiki u kterého je škola Kiteboardingu, kterou mají Češi!! Určitě jim dopředu napište a zarezervujte si u nich termín. Nebo se k nim jen tak zastavte a pokecejte o tom, jaký to je žít na Zanzibaru. Stránky zde: Swell Kiteboarding.
Ve Waikiki bylo a plně obsazeno, tak jsme se ubytovali vedle v The Dhow Club , kde jsme byli naprosto spokojený!! Vařili tam výborně. Měli tam nejlepší kuchyni z celého Zanzibaru!! Velký pokoje v chatičkách přímo u pláže. 
Tohle místo jsme si vybrali právě kvůli škole kitu a hlavně protože jí vlastní Češi – Vlasta se Štěpánkou. Žijí na Zanzibaru už pár let, tak bylo fajn si s nimi popovídat. Petr si zajezdil a v The Dhow se nám tak líbilo, že jsme si to tam prodloužili. V hotelu nám i vyprali prádlo. Původně chtěli 100 dolarů. Tak jsme to stáhli na 20 dolarů. I tak mi to přijde přehnaná cena. Podle mě to prala někde doma v lavoru..