Rakousko

Saalbach Hinterglem

Lyžování v Alpách

1/2022

Cesta z Prahy do Saalbach trvá cca 5 hodin. Nezapomeňte si v Rakousku třeba na benzínce zakoupit dálniční známku. 

Vybírali jsme ze dvou hotelů a za mě i tyto dva také určitě doporučuji:

Wiesergut měl podmínku, že musíme být ubytováni pouze na dlouhý pobyt, tak jsme nakonec zvolili Hotel Wiesenegg, kde byli více ochotnější. Hotel je po rekonstrukci (11/2021), tak je tam vše nové.

Hotel Wiesenegg má krásné wellness, kde jsou 3 sauny, venkovní jezírko a dva prostory pro relaxaci. Wellness je v ceně ubytování.

V ceně ubytování je také polopenze. Snídaně formou švédských stolů a večeře formou ala carte. Měli jsme každý cca 7 chodů – 2 předkrmy, 2 polévky, 2 hlavní chody a 1 dezert. Každý den se to měnilo, ale jídla bylo opravdu hodně.

Cena za pokoj pro 2 osoby 3 100 Kč / 1 noc.

A teď už k lyžování:

Ski areál Saalbach Hinterglem

Mapa zde

Aktuální ceník zde

Já jsem lyžovala pouze 2 dny (1 den lyžování 60,50 euro). Nejsem moc velký lyžař, a tak mi to naprosto stačilo. Tento areál bych doporučila spíše zdatnějším lyžařům. Modré sjezdovky byli spíše na úrovni červené (část se jela v pohodě a v částech modré byli i dost prudké svahy). Některé červené byli už opravdu náročné. Na černou jsem si nakonec ani netroufla. S dětma bych sem tedy nejezdila. 

Restaurace ve skiareálu - je jich tam samozřejmě mraky. Za mě doporučuji Sonn Alm, kde zrovna pracoval slovák, tak jsme měli skvělý servis. Luis Alm je velká restaurace, ten den bylo krásně, tak jsme seděli venku na sluníčku, jídlo bylo rychle i přestože bylo opravdu narváno. 

Zell am See

Výlet do Zell am See. Od Saalbachu je to asi 25 minut. Tentokrát už jsme nejeli lyžovat, jen se projít, zajít na oběd a drink a zase dolů. Pokud to tedy budete chtít udělat stejně tak musíte jet pouze na toto místo - jen zde si můžete zakoupit jízdenky nahoru i dolů a lanovka vás vyveze přímo k restauraci a hotelu Bergen Schmittenhöhe. Zaparkovat můžete zdarma přímo u lanovky zdarma.