Bratislava

Bary a hotely v Bratislavě

Tentokrát památky vynechám a "vezmu" vás do barů a restaurací v Blavě.

Kde se v Bratislavě ubytovat:

  • Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel - $$$
  • Hotel Devín - $$
  • Park Inn by Radisson Danube - $$
  • BlueBell Hotel - $

TOP 10 - bary a restaurace

  1. Lemontree & Sky Bar Restaurant - $$$

  2. Mirror Bar - $$$$

  3. Rio Restaurant & Bar - $$$

  4. Mow Bar - $

  5. Antique American Bar - $$

  6. Mondieu - $$

  7. Sushi Bar Tokyo - $$

  8. Restaurant Parlament - $$

  9. Au Café - $$$

  10. Dunajský pivovar - $

Mapy, kde hotely a bary najdete jsou na konci článku.

Ubytování

Pokud jedete do Bratislavy na párty, procházet bary a ubytování nepotřebuje nějak nóbl a nechcete za něj utrácet, tak doporučuji BlueBell Hotel (1 800 Kč/noc) anebo Park Inn by Radisson (2 500 Kč/noc). BlueBell bych řekla, že je i lepší. Je to malý, takový domácí hotel. Park Inn je velký, hlučný hotel. Hotely jsou kousek od sebe, jen přes ulici. 

Pokud máte radši lepší hotely, tak doporučuji Hotel Devín (3 300 Kč/noc) a úplně ten nejlepší je za mě Grand Hotel River Park (4 200 Kč/noc). Ten je ale dál od centra. Budete muset všude taxíkem. 

Byla jsem i v hotelu Crowne Plaza a Sheraton, ale oba jsou dál od centra. Crowne Plaza je starší hotel, na mě nepůsobí moc hezky. Sheraton je spojen s obchodním centrem Eurovea.

Bary a restaurace v Bratislavě

Vybrala jsem jich jen 10, za mě těch nejlepších, které jsem navštívila.

Lemontree & Sky Bar Restaurant - $$$

Tohle je místo, na které běžte za každou cenu, ať už jen na drink nebo na jídlo. Vaří tu výborně. Je to na střeše s výhledem na Bratislavský hrad a najdete ho na Hviezdoslavovo náměstí. Doporučuji si sem udělat rezervaci do horního patra a když bude hezky tak na terasu.

Mirror Bar - $$$$

Tento bar najdete v hotelu Carlton, také na Hviezdoslavovo náměstí. Na fotky baru tam je celkem tma, tak nemám pěkně nafocenej ten jejich živý strom uprostřed místnosti. Je to krásné místo. Naprosto úžasná obsluha a koktejly! to je prostě zážitek. Určitě to stojí za návštěvu, ale vemte si s sebou dost peněz. K jejich menu dostanete baterku, po rozsvícení se celé bude lesknout barvičkama.

Rio Restaurant & Bar - $$$

Nádherná restaurace na náměstí. Místo má krásnou atmosféru. Byla jsem zde jen na koktejlech. Jejich jídla vypadali ale skvěle, tak snad příště..

Mow Bar - $

Tento bar je v hotelu Park Inn by Radisson (v hotelu, který jsem doporučovala v ubytování). Vstup má jak z hotelu, tak z ulice. Mají tu i vodní dýmky a terasu před vchodem. 

Antique American Bar - $$

Unikátní americký bar. Patří do 50 nejlepších barů na světě (2022). Je docela maličký, dá se sedět jen na baru, kde jsou cca 4 místa a pak asi 2 mensí stolky po dvou, to už si moc nepamatuji. Stolky mají i venku, tam jich je víc. 

Mondieu - $$

Tyto restaurace jsou v Bratislavě 2-3. Já byla pouze v té na Hlavním náměstí v centru města. Výborné jídlo, ale horší obsluha. 

Sushi Bar Tokyo - $$

Naprosto výborné sushi. Mají i polévky a nudle. Tak si vybere snad každý. Ceny jsou také v pohodě, jak v Praze na sushi. 

Restaurant Parlament - $$

Teď něco mimo centrum - Restaurant Parlament najdete u Bratislavského hradu. Nedá se tam parkovat, tak jeďte Uberem nebo MHD. Z centra se dá ale dojít i pěšky, jen je to do kopce. Restaurant má nádherný výhled na řeku a hned za ní je zmíněný hrad. Jídlo výborný!

Au Café - $$$

Italská restaurace na druhé straně břehu řeky Dunaj. Sem běžte v létě. Terasu před restaurací mají nádhernou a jídlo výborné. Samozřejmě je tu i výhled na Bratislavský hrad. 

Dunajský pivovar - $

Výborné pivo u vody a Bratislavský hrad jako na dlani. Je to sem z centra celkem procházka, ale odměnou je to výborné pivo z Dunajského pivovaru. 

Mapa - centrum

Mapa - u řeky

Mapa - hrad a okolí